Hopp til innhold

Mathuset leverer catering til Google-siten: – en avtale som smaker godt

Flere lokale bedrifter har allerede fått merke de positive ringvirkningene av Googles ankomst til Telemark. «Det er utvilsomt helt supert og veldig positivt for oss, » sier daglig leder av Mathuset, Kay Kittelsen.

Arbeidet med datasenteret nord for Skien er godt i gang, og flere bedrifter har allerede fått merke de positive ringvirkningene av Googles nyetablering. Blant dem er Mathuset, et cateringfirma med egne selskapslokaler og spiseri i Sliperiveien på Myren. Siden februar har de levert frokost, lunsj og middag til anleggsarbeiderne på Gromstul; en avtale som smaker godt for daglig leder Kay Kittelsen. «Det er utvilsomt helt supert og veldig positivt for oss!»

mathuset welcome to telemark bordekking google

Skaper trygge rammer

Den langsiktige avtalen med entreprenørselskapetgir Mathuset en trygg ramme. Det kommer godt med for den sesongbaserte bedriften. «Det gjør det mulig for oss å ha en jevn drift også i hverdagen, ikke bare i helger og ferier», sier Kittelsen. «På den måten kan vi holde på folk gjennom hele året, istedenfor å bemanne opp og ned.»
Den erfarne kokken har drevet Mathuset siden 1998. I 2021 flyttet de inn i splitter nye lokaler med eget spiseri og plass til alle slags arrangementer, fra dåp og bryllup til små og store firmafester. «Lokalene har blitt finere enn jeg noensinne kunne sett for meg. Det har vært en veldig god greie for oss å flytte til Myren, og det er så gøy å kunne servere maten på direkten – i tillegg til å kjøre ut.»

Spent på hva fremtiden bringer

Google har vært tydelige på at de vil være en god nabo og legge til rette for å bruke lokal kompetanse og arbeidskraft, noe Kittelsen selvsagt heier på. «Vi er spente på fortsettelsen og gleder oss til å se hva fremtiden bringer.»

Googles utbyggingssjef i Norden, Alistair Mackintosh, har sagt følgende om selskapets tilstedeværelse i Skien: «Dere kommer til å merke at Google har kommet til byen. Vi skal bruke hoteller, restauranter, butikker, transport, sikkerhetstjenester og mye mer her i regionen.» Det første datasenteret er planlagt å stå ferdig i løpet av andre kvartal 2026, og har en prislapp på rundt 6,5 milliarder kroner.

Daglig leder Kay Kittelsen